
Wersje kompatybilne
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
-
200 - 600
g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
lub 200 - 600 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 77 kcal / 322 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40 min
Gotowanie na parze korzenia selera (200-450 g)
20 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30 min