Poulet à l'algérienne

Poulet à l'algérienne

4.0 1.0K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de carotte coupée en tronçons (2 cm)
    80 g
  • de riz basmati
    250 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'huile d'olive
    35 g
  • de gingembre en poudre
    4 pincées
  • de ras el-hanout
    7 pincées
  • de poivron rouge coupé en brunoise
    100 g
  • d'eau
    400 g
  • de bouillon de volaille
    1 cube
  • de tomate coupée en brunoise
    100 g
  • de sel et 3 pincées
    ½ c. à café
  • de petits pois frais
    100 g
  • de poivre moulu et 3 pincées
    ½ c. à café
  • de blancs de poulet détaillés en cubes
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 499.5 kcal / 2102.8 kJ
Białko 34.5 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 58.3 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1528.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...