Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pâtes sèches, type spaghetti
- 1650 g d'eau
- 20 g d'huile d'olive
- 2 ¼ - 3 ¼ c. à café de sel
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de pecorino, coupé en morceaux
- 30 g d'échalote
- 150 g de lardons
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 2 pincées de poivre noir moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 750.8 kJ / 3140.8 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 43.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 63 g
- Sód
- 1286.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40min
Spaghetti alla carbonara
30min
Gratin de coquillettes, lardons et petits pois
50min
Spaghetti carbonara fraîches
1h 5min
Rissoler lardons et oignons
15 Min
Omelette au poulet
40min
Salade de pommes de terre et œufs durs façon César
50min
Pommes de terre farcies façon raclette
35min
Rôti de bœuf, frites de patate douce et rémoulade au cerfeuil
1 Std. 30 Min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35min
Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle
45min
Spaghettoni à la carbonara
20min