Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pâtes sèches, type spaghetti
- 1650 g d'eau
- 20 g d'huile d'olive
- 2 ¼ - 3 ¼ c. à café de sel
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de pecorino, coupé en morceaux
- 30 g d'échalote
- 150 g de lardons
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 2 pincées de poivre noir moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 750.8 kJ / 3140.8 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 43.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 63 g
- Sód
- 1286.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aiguillettes de dinde à la crème, champignons et spaetzle
45 min
Lasagne à la bolognaise
2j 15 menit
Gratin de pommes de terre
1h 10 min
Spaghettoni à la carbonara
20min
Purée mousseline
40 min
Doigts de saucisse d'Halloween
1h
Quiche lorraine
1h 45 min
Riz cantonais
45 min
Spaghetti carbonara fraîches
1h 5 min
Omelette au cheddar à la truffe
30 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2h 30 min