![Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B6C56037-01BB-4234-81D4-9CCACCE0D046/Derivates/9277EC59-E71C-4AB5-A1FC-C0404E0C28A7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz sunflower oil, plus extra to grease
- 2 oz sharp cheddar cheese, cut into pieces (approx. 1 in.)
- 3 ½ oz carrots, cut into pieces (approx. 1 in.)
- 2 ½ oz raw hazelnuts, with skin
- 6 ½ oz whole milk
- 2 large eggs
- 9 oz all-purpose flour
- 2 tsp baking powder
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper, to taste
- 9 oz frozen green peas
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1039 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Covered Bananas
1h
Prosciutto and Sun-Dried Tomato Muffins
50min
Apricot Bars
6h 45min
Crunchy Granola
2h
Cheesy Veggie Squares
40min
Spinach and Feta Muffins
30 min
Potato Pancakes
45min
Shrimp Cakes
30 min
Chocolate Date Muffins
45min
Easy Cheese Souffles
1h
Sweet Potato Pancakes
20min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45min