![Balsamico-Feigen Balsamico-Feigen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D8D13D7A-BF47-476B-9637-11282292C082/Derivates/d67726aa-51a4-469d-92a8-d28851217486.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Gelierzucker 1:1
- 100 g schwarzer Johannisbeerlikör
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst
- 500 g Feigen, in Stücken (2 cm)
- ½ rote Chilischote, frisch, in feinen Ringen
- 50 g Schwarze Johannisbeer-Konfitüre
- 80 g Balsamico, dunkel
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 994 kJ / 237 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Zabaglione
10 Min
Cranberry-Chutney mit Roter Bete
1 Std. 15 Min
Feigen-Kirsch-Chutney
45min
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1 Std. 45 Min
Feigen-Chutney
40 Min
Tomaten-Fenchel-Chutney
50 Min
Frankfurter Kräuter-Pesto
10 Min
Orientalische Mayonnaise
10 Min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 Min
Zwetschgen-Chutney
50 Min
Orientalisches Zwiebel-Chutney
6 Std. 30 Min
Bärlauch-Tomaten-Pesto
5 min