Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Gelierzucker 1:1
- 100 g schwarzer Johannisbeerlikör
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst
- 500 g Feigen, in Stücken (2 cm)
- ½ rote Chilischote, frisch, in feinen Ringen
- 50 g Schwarze Johannisbeer-Konfitüre
- 80 g Balsamico, dunkel
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 994 kJ / 237 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargel-Panna-Cotta mit geräucherter Entenbrust
2h 45min
Feigensenf
1 Std.
Feigen-Kirsch-Chutney
45 Min
Aprikosensenf
1 Std.
Cranberry-Chutney mit Roter Bete
1h 15min
Tomaten-Fenchel-Chutney
50 Min
Zabaglione al Prosecco
15min
Balsamico-Gelee
5 godz. 20 min
Birnen-Feigen-Konfitüre
25min
Kürbis-Aprikosen-Chutney
1 Std.
Feigen-Chutney
40 Min
Bärlauch-Tomaten-Pesto
5min