Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 capperi sotto sale, sciacquati
- 6 foglie di basilico fresche, lavate
- 10 olive verdi denocciolate
- 200 g di pomodori a pezzi
- 1 pizzico di sale
- olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1027.2 kJ / 245.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 815.5 mg
Alternatywne przepisy
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 Min
Pasta fredda alla caprese
40 Min
Melanzane alla pizzaiola
1j 10 menit
Pasta caprese
20min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Bruschette con pomodorini
3 Std.
Mazzancolle alle albicocche
30 menit
Panzanella con mandorle e acciughe
2 Std. 30 Min
Pomodori ripieni al tonno
40 Min
Pomodori gratinati
1j 10 menit
Uova ripiene
40 Min
Pasta fredda alla norma
30 menit