Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Apfelsaft
- 30 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Vanillepuddingpulver
- 500 g Stachelbeeren, grün, geputzt
- 30 g Baisergebäck, in Tropfen
- 400 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1314 kJ / 313 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25p
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Rote Grütze
30p
Exoten-Grütze mit Vanille-Crème fraîche
1h 5min
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
1óra 20p
Stachelbeer-Crumble
1óra 10p
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1h 30min
Pflaumenkompott
20min
Zwetschgen-Trifle
4h
Johannisbeer-Vanille-Creme
45p
Stachelbeer-Baiser
1óra 10p