Schmandmousse mit Rhabarbertopping

Schmandmousse mit Rhabarbertopping

4.5 69 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Rhabarber-Topping
  • Gelatine
    3 Blatt
  • Rhabarber geputzt, in groben Stücken
    250 g
  • Erdbeeren
    100 g
  • Zucker
    80 g
  • Sekt
    50 g
Schmandcreme
  • Zucker
    80 g
  • Vanilleschote halbiert
    ½
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    250 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (für 500 ml Flüssigkeit)
    30 g
  • Schmand
    350 g
  • Zitronensaft
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 418 kcal / 1750 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...