Urządzenia i Akcesoria
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 Portionen
Składniki
Mohnmischung
-
Mohn300 g
-
Rosine150 g
-
Orangenlikör (z.B. Cointreau)30 g
-
Zucker100 g
-
Milch500 g
Weißbrotmischung und Fertigstellung
-
Mandeln50 g
-
Brötchen altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)200 g
-
Zucker100 g
-
Milch500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
2426 kJ /
580 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
10.6 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Deutsche Küche
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 godz.
Kokos-Kirsch-Kompott mit Minzpesto
1 godz. 15 min
Engelsspeise
30 min
Gewürzpudding mit Butterscotchsauce
1 godz. 10 min
Welfenspeise mit Trauben
2 godz. 30 min
Kokosnuss-Pistazien-Kuchen
1 godz. 10 min
Birnencreme
3 godz. 30 min
Milchreis mit Zimtpflaumen
1 godz.
Englische Früchtekuchen
3 godz. 30 min
Käsekuchen aus dem Varoma
1 godz. 30 min
Sahne-Pudding
2 godz. 40 min
Waldmeister-Panna-Cotta
5 godz. 15 min