Urządzenia i Akcesoria
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 Portionen
Składniki
Mohnmischung
-
Mohn300 g
-
Rosine150 g
-
Orangenlikör (z.B. Cointreau)30 g
-
Zucker100 g
-
Milch500 g
Weißbrotmischung und Fertigstellung
-
Mandeln50 g
-
Brötchen altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)200 g
-
Zucker100 g
-
Milch500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
2426 kJ /
580 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
10.6 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Deutsche Küche
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfelstrudelcreme
25 min
Kokos-Kirsch-Kompott mit Minzpesto
1 godz. 15 min
Pudding Oma Erna
2 godz. 30 min
Zitrussalat
30 min
Espresso-Pinienkern-Waffeln
45 min
Sesamstollen
32 godz.
Exoticstollen
14 godz. 30 min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1 godz. 30 min
Schaumkuss-Milchreis mit Whiskey-Sahne-Likör
1 godz.
Birnen-Walnuss-Terrine
5 godz. 20 min
Käsekuchen aus dem Varoma
1 godz. 30 min