Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beaufort
- 300 g de potimarron
- 500 g d'eau
- 75 g de beurre demi-sel en cubes, et un peu pour le moule
- 250 g de farine
- 15 g de levure chimique
- 4 œufs
- 75 g d'huile de tournesol
- 200 g de lait
- 1 c. à soupe de sel
- 2 c. à soupe de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1683 kJ / 403 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Quiche à la courge musquée de Provence
1 godz. 10 min
Flan de patate douce
40 min
Tarte aux champignons et aux marrons
1 godz. 30 min
Cake épinard-ricotta
55 min
Crumble de potiron et jambon
1 godz. 10 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1h
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55 min
Risotto de potiron au lait de coco
40 min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 godz. 10 min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30min
Cake aux carottes, persil et chèvre
1 godz. 10 min