Nudel-Steak-Salat mit Apfel-Dressing

Nudel-Steak-Salat mit Apfel-Dressing

3.3 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser zum Kochen der Nudeln
  • Salz und mehr zum Kochen der Nudeln und zum Würzen
    1 ½ TL
  • Öl
    2 EL
  • Rumpsteak (à ca. 250-300 g)
    2 Stück
  • Pfeffer zum Würzen
  • Conchiglie rigate (mittelgroße Muschelnudeln), siehe Tipp
    300 g
  • Radieschen (1 großes Bund)
    200 g
  • Ingwer, frisch (2 cm), in dünnen Scheiben
    1 Stück
  • Koriander
    1 Bund
  • Zitrone, unbehandelt Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    ½
  • Äpfel (à ca. 180 g), entkernt, geviertelt
    2
  • Olivenöl
    50 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Babyspinat
    50 g
    50 g Rucola

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 447 kcal / 1872 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...