Hähnchen-Pfirsich-Topf mit Balsamico

Hähnchen-Pfirsich-Topf mit Balsamico

4.0 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Basmati-Reis
    250 g
  • Hähnchen-Unterschenkel mit Haut mariniert
    8
  • rote Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Basilikum zum Dekorieren
  • stückige Tomaten (à 400 g)
    2 Dosen
  • Balsamico, dunkel
    80 g
  • Honig
    30 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Zimt
    2 Prisen
  • Pfirsiche geschält, entsteint (ca. 300g), in Stücken
    3

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 2155 kJ / 516 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...