Tomaten-Burger

Tomaten-Burger

4.5 166 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

Rindfleisch-Patties
  • rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
    1
  • Rinderhackfleisch mager
    300 g
  • Senf
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    ¾ TL
  • Chiliflocken, getrocknet
    ½ TL
Tomaten und Fertigstellung
  • Fleischtomaten (à ca 300 g)
    2
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Basilikum
    10 Blätter
  • Rucola
    1 Bund
  • körniger Frischkäse
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Wasser
    500 g
  • Öl zum Braten
  • Parmesan gehobelt
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 50 g
Kalorie 2427 kJ / 579 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...