Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Morcilla de berenjena
- 400 g de berenjenas lavada (sin pelar y en trozos)
-
200
g de cebolleta en trozos
lub 200 g de cebolla en trozos - 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 40 g de piñones
- 1 cucharada de orégano seco
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
Montaje
-
4
hojas de masa filo
lub 4 hojas de pasta brick - 100 g de mantequilla clarificada fundida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 327 kJ / 78 kcal
- Białko
- 0.45 g
- Węglowodany
- 4.25 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zarangollo
40min
Alcachofas a la cerveza
45min
Coca de verduras
40min
Tosta de setas al vino de Madeira
30min
Mandonguilles de abadejo
1h
Coca de morcilla
1h 10min
Masa para cocas
1h
Marineras murcianas
1h
Moussaka griega
1 godz. 5 min
Fiambre de pollo con pistachos
40min
Tostas de sobrasada vegana
30min
Coca de mollitas
40min