Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de cebolla cortada en rodajas
- 12 dientes de ajo pelados
- 200 g de vino blanco
- 200 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 hojas de laurel secas
- 1 ½ cucharaditas de granos de pimienta negra
- 8 sardinas frescas enteras limpias (aprox.750 g)
- 2 ½ cucharadita de sal
- 130 g de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1140 kJ / 272 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1u.
Calamares a la americana
50min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 min
Alcachofas a la cerveza
45 min
Fumet de pescado y gambas
20min
Truchas en escabeche
12sa 30 dk
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26h 10min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Bonito en escabeche
24 Std. 25 Min
Langostinos al romesco
15min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1h 10min