Wersje kompatybilne
Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 alcachofas frescas
- 1000 g de agua
-
10
ramitas de perejil fresco
lub ½ limón - 150 g de queso Idiazábal
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
- 100 g de nata (35% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise
2 Std. 20 Min
Crema de chirivía y manzana
30min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1h
Crema de alcachofas
45min
Crema de coliflor con sorpresa
45min
Flor de alcachofas confitadas con almejas en salsa verde
2 Std. 20 Min
Vichyssoise
2 Std. 20 Min
Ajoblanco de avellana con compota de manzana y brocheta de sardina
30min
Cintas de espárragos blancos y verdes con huevos y tapenade
30min
Crema de guisantes con navajas al vapor
50min
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45min
Crema fría de espárragos blancos con berberechos
5 Min