Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de almendra cruda sin piel
- agua para hidratar
- 50 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
- 600 g de pulpa de melón
- 1 diente de ajo (sin germen)
- 20 g de vinagre de vino blanco
- 50 g de miga de pan blanco
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 40 - 50 g de jamón serrano en lonchas
- 10 g de crema de balsámico
- 20 g de brotes germinados
- 10 - 20 g de almendra laminada tostada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1654 kJ / 395 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 433.9 mg
Alternatywne przepisy
Sopa fría de pepino al eneldo
5 min
Crema fría de pepino (Okroshka)
40 min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50 min
Chupitos de gazpacho de melocotón con caviar de mora
1u. 10min
Salmorejo de sandía con cubo de Rubik
30 min
Gazpacho de albaricoques
1h 15min
Ajoblanco
5 min
Gazpacho de melón
15 min
Gazpacho de remolacha
10 min
Salmorejo de fresas
30 min
Gazpacho de espárragos blancos
1 Std. 5 Min
Salmorejo de remolacha
30 min