Wersje kompatybilne
Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa romesco
- 130 g de aceite de oliva
- 50 g de almendras fritas con sal
- 2 ñoras sin tallo ni semillas
- 1 guindilla seca
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
-
2
tomates maduros en cuartos
lub 150 g de tomate triturado en conserva en cuartos - 20 g de vinagre
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- ½ cucharadita de sal
Calabacines
- 120 g de aceite de oliva
- 130 g de harina
- 50 g de queso parmesano
- 110 g de pan rallado
- 1 cucharada de perejil seco
- 2 calabacines
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 2 huevos batidos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2560 kJ / 612 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 970.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Habas guisadas a la portuguesa
50 dk
Crema de apio nabo con perlas de plancton y erizos
1h 15min
Alioli
10 Min
Buñuelos de bacalao especiados
1sa
Bacalao con mayonesa de ajo al caramelo
50 dk
Xató
15 Min
Canelones de San Esteban con pularda y pollo
1sa
Brandada de bacalao al estilo portugués
1 godz. 30 min
Langostinos al romesco
15 Min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1 Std. 10 Min
Salsa brava
10 Min
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1 Std. 10 Min