Mejillones al vapor con salsa picante

Mejillones al vapor con salsa picante

4.8 451 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 120 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 85 g de aceite de oliva virgen extra
  • ½ cucharadita de guindilla seca desmenuzada
    1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
  • 200 g de tomate triturado en conserva
  • 100 g de vino blanco
  • 1 pellizco de sal
  • 1000 g de mejillones frescos limpios

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 195 kcal / 817 kJ
Białko 8.66 g
Tłuszcz 15.82 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 0.71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...