Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de carne picada mixta
- 2 cucharadas de pan rallado con ajo y perejil
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de cebolla en cuartos
- 5 dientes de ajo
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 600 g de agua
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 hoja de laurel seca
- 3 clavos
- 50 g de pan frito
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3249 kJ / 777 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo para dos
45 min
Salmorejo
10 Min
Pollo con salsa de almendra
50 min
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Magras con tomate
40min
Solomillo de ternera al Pedro Ximénez para dos
25min
Gazpachuelo
35 min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Salsa de Pedro Ximénez
35 min
Albóndigas en salsa de nata
50 min
Carrillada al tomillo con menestra de verduras
1 godz. 10 min
Albóndigas caseras al curry con cuscús
1h 20min