Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de carne picada mixta
- 2 cucharadas de pan rallado con ajo y perejil
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal
- 400 g de cebolla en cuartos
- 5 dientes de ajo
- 50 g de almendras crudas sin piel
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 600 g de agua
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 hoja de laurel seca
- 3 clavos
- 50 g de pan frito
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3249 kJ / 777 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de nata
50 min
Porra antequerana
1 Std. 10 Min
Magras con tomate
40 min
Salmorejo
10 min
Albóndigas caseras al curry con cuscús
1h 20min
Salmorejo para dos
45 min
Solomillo de ternera al Pedro Ximénez para dos
25 min
Gazpachuelo
35 min
Pollo con salsa de almendra
50 min
Sopa de picadillo con garbanzos
1h
Migas con chorizo y uvas (HESTAN CUE)
40 min
Migas con pimientos de Padrón
30 min