Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 rodajas de merluza
- 1 ½ cucharadita de sal
- 800 g de patatas chascadas
- 400 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 200 g de cebolla cortada en juliana
- 6 hojas de perejil fresco
- 100 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para pincelar el Varoma)
- 40 g de dientes de ajo fileteados
- 2 cucharadas de pimentón dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1566 kJ / 375 kcal
- Białko
- 25.79 g
- Węglowodany
- 24.16 g
- Tłuszcz
- 19.43 g
- Błonnik
- 3.01 g
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30min
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Merluza a la koskera
45min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Merluza con patatas
40min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1h
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Merluza en salsa de guisantes y pimiento rojo asado
30min
Lubinas de ración en papillote para dos
30min
Pescadilla con langostinos en salsa
30min