Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 300 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de vino blanco
- 100 g de salsa de tomate
- 1 cucharada de tomate concentrado
- 50 g de brandy
- 1000 g de anillas de calamar
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 1 punta de cuchillo de tinta de calamar
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 942 kJ / 225 kcal
- Białko
- 24.34 g
- Węglowodany
- 6.94 g
- Tłuszcz
- 11.14 g
- Błonnik
- 1.27 g
Alternatywne przepisy
Calamares encebollados
1h
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 Min
Chipirones a la marinera
25min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 Min
Fumet de pescado y gambas
20min
Rape en salsa americana
1h
Bacalao Club Ranero
1h
Calamares a la mallorquina
1h
Mejillones al vapor con salsa picante
45 Min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2 godz. 30 min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 Min