Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de filetes de ternera (en trozos, sin grasa ni nervios, semicongelados 20-30 minutos)
- 2 dientes de ajo
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco
- 1 - 2 rebanadas de pan
- 50 g de leche
- 2 huevos
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 200 g de pan rallado (para rebozar)
- 200 - 300 g de aceite de oliva virgen extra (para freír)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 720 kJ / 172 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25 min
Albóndigas de merluza en salsa de vino blanco
1h
Pimientos de piquillo en conserva rellenos de carne
1h
Albóndigas en salsa española
55 min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Empanadillas de bonito y pisto
1h 45 min
Bocadillos de filetes rusos
20min
Medallones de pechuga de pollo a la Villaroy
4h
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2h 30 min
Patatas revolconas
40 min
Torrijas al vapor
1h 20 min
Filetes rusos con salsa tzatziki
30 min