Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo) y algo más picado para servir
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 lata de calamares en su tinta (115 g)
- 60 g de vino blanco
- 300 g de arroz de grano redondo
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- ¼ cucharadita de colorante amarillo
- 800 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1223 kJ / 293 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Guiso de sepia con patatas
1u.
Guiso de sepia con patatas
1u.
Arroz meloso con cigalas
45 min
Fideuá de mariscos
45 min
Arroz negro cremoso con calamares
40min
Arroz con bogavante
1u.
Arroz con cebolla y bacalao para dos
35min
Fideuá negra de calamares
45 min
Arroz con sepia y cigalas
1u.
Arroz con pulpo
45 min
Arroz negro con gambones y sepia
45 min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1u. 20min