Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego na kawałki
- 30 g zielonych oliwek, bez pestek
- 3 gałązki tymianku, świeżego
- 75 g mleka
- 75 g wody
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- ½ łyżeczki cukru
- 300 g mąki pszennej
- 75 g oleju
- ½ łyżeczki soli
- 2 jajka
- ziarna sezamu, białego, ilość do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 417 kJ / 100 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2hod. 50min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1h 30min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Paszteciki piknikowe
50min
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15min
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1h 10min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1h 40min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1h 30min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Grissini - paluchy chlebowe
3h