
Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe bułeczki dyniowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
wody600 g
-
dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
mąki tortowej typ 450100 g
-
cukru15 g
-
mąki tortowej150 g
-
mąki pszennej typ 550300 g
-
mleka50 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
soli10 - 15 g
-
mąka tortowa do oprószenia blatu
-
oliwy z oliwek2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
430 kcal /
1799 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
11.4 g
Węglowodany
75.2 g
Błonnik
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 godz.
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Focaccia łąka
2 godz. 45 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min