Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe bułeczki dyniowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
600 g wody
-
400 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g mąki tortowej typ 450
-
15 g cukru
-
150 g mąki tortowej
-
300 g mąki pszennej typ 550
-
50 g mleka
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 - 15 g soli
-
mąka tortowa do oprószenia blatu
-
2 łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
11.4 g
Kalorie
1799 kJ /
430 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
75.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babeczki brownie z dynią
1 Std. 30 Min
Napój z ziemniaków i migdałów
40 Min
Marchewki w jadalnej ziemi
1 Std. 50 Min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 Min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 Std. 10 Min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 Std.
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 Std. 50 Min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 Std. 20 Min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 Std. 15 Min
Różowe bułki z czarnuszką
2 Std.
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 Std. 30 Min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 Std. 10 Min