Halloweenowe bułeczki dyniowe

Halloweenowe bułeczki dyniowe

4.2 160 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk

Składniki

  • 600 g wody
  • 400 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 100 g mąki tortowej typ 450
  • 15 g cukru
  • 150 g mąki tortowej
  • 300 g mąki pszennej typ 550
  • 50 g mleka
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 10 - 15 g soli
  • mąka tortowa do oprószenia blatu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 11.4 g
Kalorie 1799 kJ / 430 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 75.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...