Halloweenowe bułeczki dyniowe

Halloweenowe bułeczki dyniowe

4.1 151 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk

Składniki

  • wody
    600 g
  • dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    400 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
  • mąki tortowej typ 450
    100 g
  • cukru
    15 g
  • mąki tortowej
    150 g
  • mąki pszennej typ 550
    300 g
  • mleka
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • soli
    10 - 15 g
  • mąka tortowa do oprószenia blatu
  • oliwy z oliwek
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 430 kcal / 1799 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 75.2 g
Błonnik 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...