Urządzenia i Akcesoria
Halloweenowe bułeczki dyniowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
600 g wody
-
400 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
100 g mąki tortowej typ 450
-
15 g cukru
-
150 g mąki tortowej
-
300 g mąki pszennej typ 550
-
50 g mleka
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 - 15 g soli
-
mąka tortowa do oprószenia blatu
-
2 łyżki oliwy z oliwek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
11.4 g
Kalorie
1799 kJ /
430 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
75.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój z ziemniaków i migdałów
40min
Halloweenowe mleczne bułki
5h
Czarna pizza z duchami
1h 40min
Focaccia łąka
2h 45min
Chleb-pająk
2h 55min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2h
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1h 50min
Bułeczki z batatów
3h 20min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10min
Różowe bułki z czarnuszką
2h
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2h 30min