Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 400 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 100 g mąki tortowej, typ 450
- 15 g cukru
- 150 g mąki tortowej
- 300 g mąki pszennej, typ 550
- 50 g mleka
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 10 - 15 g soli
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 75.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1h 30 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2h
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2h
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2h 15 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1h 50min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 Std. 20 Min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 Std. 30 Min
Tarta dyniowa
3 Std. 15 Min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1h
Halloweenowe ciasto dyniowe
2h 10min