
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto frangipane
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
Kruche ciasto
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki100 g
-
mąki pszennej230 g
-
jajko1
-
soli1 szczypta
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Ciasto frangipane
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy150 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy50 g
-
migdałów prażonych, niesolonych150 g
-
cukru150 g
-
jajka2
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
dżemu morelowego175 g
-
cukier puder ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
480 kcal /
2016 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 godz. 45 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Ciasteczka z wiśniami
1 godz. 30 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Brownie z gruszkami
1 godz. 15 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min