Urządzenia i Akcesoria
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 13 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Gruszki w winie
-
700 g czerwonego wina półsłodkiego
-
130 g cukru
-
60 g miodu
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
5 goździków
-
3 - 4 plastry pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej
-
5 - 6 gruszkę w całości, obranych, z pozostawionymi ogonkami
Spód
-
250 g ciastek z kawałkami czekolady połamanych na kawałki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
150 g cukru
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
400 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
4 jajka
Polewa czekoladowa z winem
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g czerwonego wina półsłodkiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
88 mg
Białko
15 g
Kalorie
3087 kJ /
737 kcal
Tłuszcz
50 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
30 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Tarta z rabarbarem i bezą
2 godz. 20 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min