Urządzenia i Akcesoria
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 13 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Gruszki w winie
-
700 g czerwonego wina półsłodkiego
-
130 g cukru
-
60 g miodu
-
2 laski cynamonu przełamane na pół
-
5 goździków
-
3 - 4 plastry pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej
-
5 - 6 gruszkę w całości, obranych, z pozostawionymi ogonkami
Spód
-
250 g ciastek z kawałkami czekolady połamanych na kawałki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
-
150 g cukru
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
400 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
4 jajka
Polewa czekoladowa z winem
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
70 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g czerwonego wina półsłodkiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
88 mg
Białko
15 g
Kalorie
3087 kJ /
737 kcal
Tłuszcz
50 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
30 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min
Mazurek chałwowy
7 godz. 30 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min
Sernik walentynkowy z borówkami
4 godz. 30 min
Sernik gianduia
11 godz.
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min