![Mangold in Cidre mit Pute Mangold in Cidre mit Pute](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76032260-820E-42EC-8B5A-1FDCE96BE076/Derivates/ED71771F-00DD-4213-B022-E86CE2146659.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mangold und Putenbrust
- 500 g Mangold, Stiele von den Blättern getrennt
- 20 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 750 g Cidre
- 1 TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 10 g Rosinen
- 1 Prise Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 500 g Putenbrustfilets, ohne Haut, in mundgerechten Stücken
- 2 EL Limettensaft
- 1 TL Salz
Helle Sauce
- 100 g Crème fraîche
- 10 g Zucker
- 40 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1484 kJ / 355 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1 Std. 10 Min
Blumenkohl mit Hackfüllung
1 Std. 45 Min
Pute mit Mangold und Pilzen
45min
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.
Rote-Bete-Eintopf
1 godz. 30 min
Chicorée mit Hackfleisch, Reis und Tomatensauce
1 Std.
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 Min
Edelfischragout
35 Min
Mangoldwickel
1 Std.
Fenchelsalat
3 Std. 35 Min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 Min