Lachsfilets mit Sauerampfersauce

Lachsfilets mit Sauerampfersauce

4.0 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    10 g
  • Sauerampfer grob zerkleinert
    100 g
  • Butter
    40 g
  • Weißwein
    50 g
  • Fischfond
    500 g
  • frische Lachsfilets in mundgerechten Stücken
    600 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Mehl
    2 EL
  • Wasser
    3 EL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Crème fraîche
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 439 kcal / 1836 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...