Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 10 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 100 g Sauerampfer, grob zerkleinert
- 40 g Butter
- 50 g Weißwein
- 500 g Fischfond
- 600 g frische Lachsfilets, in mundgerechten Stücken
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 EL Mehl
- 3 EL Wasser
- 1 Prise Pfeffer
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1836 kJ / 439 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Zanderfilets mit Maiskorn-Polenta
1h 5min
Zitronen-Hähnchen
50 Min
Fischfilet mit Brokkoli, Reis und Dillsauce
45 Min
Lachsfilets in Sherrysauce
35 Min
Zander mit Spinat
30 Min
Edelfischragout
35 Min
Avocadosuppe mit Garnelen
15min
Saibling mit Wurzelgemüse und Erdäpfelstampf
1 Std.
Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce
45 Min
Balsamico-Lachs mit Zucchininudeln
25min
Thunfischsteak mit Pfeffersauce zu Caesar Salad
25min
Fischfilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
45 Min