Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Majoran, abgezupft
- ¼ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 200 g Schmand
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 EL Olivenöl
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Erbsen, TK
- 200 g Fenchel, in dünnen Spalten, Fenchelgrün zum Garnieren beiseite gelegt
- 300 g Wirsing, in Streifen (1 cm)
- 1 Zucchini (150 g), halbiert, in Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1124 kJ / 268 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Quinoa-Suppe
25min
Italienischer Gemüsetopf
10 Std.
Kohlsuppe mit Tofu
1 Std. 45 Min
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 Min
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35 Min
Minestrone mit Seidentofu
35 Min
Rote-Bete-Eintopf
1h 30min
Spinat-Kokos-Eintopf
45 Min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45 Min
Italienischer Gemüseeintopf
40 Min
Blumenkohl-Taboulé
2h 25min
Linsen-Curry-Eintopf
35 Min