Lachsforelle auf Orangen-Sauerkraut

Lachsforelle auf Orangen-Sauerkraut

3.5 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
2 Portionen

Składniki

  • Bio-Orange
    1
  • Erdäpfel, speckig in Stücken
    150 g
  • Rosinen
    1 ½ EL
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ¼ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Sauerkraut (ca. 500g)
    1 Packung
  • Wasser
    450 g
  • Wacholderbeeren
    2
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Lachsforellenfilets, ohne Haut halbiert
    350 - 400 g
  • Fleur de Sel zum Würzen
    etwas
  • Thymianblättchen, frisch zur Dekoration

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 42 g
Kalorie 1400 kJ / 335 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...