Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce

Fisch mit Fenchelgemüse an Orangensauce

3.7 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Fenchel in Stücken
    600 g
  • Frühlingszwiebeln in 1-2 cm langen Stücken
    6
  • Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut
    600 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Salz
    ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Wasser
    500 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
Orangensauce
  • Orangen filetiert
    4
  • Zucker
    10 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Sherry halbtrocken
    20 g
  • Orangensaft
    100 g
  • Saure Sahne
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer weiß
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 32 g
Kalorie 1270 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 10.7 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...