![Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D1C92CA-AEDE-47E6-AB49-A6EF4129041A/Derivates/3145B71A-070C-4917-8415-C3DB41CF45BB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Schalotten (ca. 50 g)
- 20 g Butter
- 530 g Spitzkohl, davon 450 g in Stücken und 80 g in Streifen (ca. 8 mm)
- 50 g Möhren, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, in Stücken
- 250 g trockener Weißwein
- 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 100 g Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)
- 2 Prisen Muskat
- 80 g gekochter Schinken, gewürfelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 743 kJ / 178 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 Min
Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping
45 Min
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50 min
Steckrüben-Cremesuppe
50 min
Erbsencremesuppe
40 min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40 min
Rosenkohlcremesuppe
45 Min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 min
Exotische Spitzkohlsuppe
30 min
Kohlrabisuppe
35 min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 Min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min