Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein

Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein

3.9 175 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Schalotten (ca. 50 g)
    2 - 3
  • Butter
    20 g
  • Spitzkohl davon 450 g in Stücken und 80 g in Streifen (ca. 8 mm)
    530 g
  • Möhren in Stücken
    50 g
  • Kartoffeln in Stücken
    150 g
  • trockener Weißwein
    250 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)
    100 g
  • Muskat
    2 Prisen
  • gekochter Schinken, gewürfelt
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 743 kJ / 178 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...