
Urządzenia i Akcesoria
Tomatensuppe mit Orangensaft
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
10 Portionen
Składniki
-
Basilikum abgezupft½ Bund
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Möhren in Stücken100 g
-
Olivenöl25 g
-
Zucker1 TL
-
Fleischtomaten geviertelt900 g
-
Tomatenmark70 g
-
Wasser600 g
-
Gemüsebrühe (für 0,5 l)1 Würfel
-
Orangensaft200 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Sahne100 g
-
Crème fraîche100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
118 kcal /
496 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy