Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zucker
- 1 Vanilleschote
- 200 g Limoncello
- 20 g Rosmarin, abgezupft
- 5 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Eigelb (Kl. M)
- 3 EL Zitronensaft
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Sahnejoghurt
- 500 g Erdbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 362 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 Std.
Limetten-Ingwer-Mousse
8 Std. 20 Min
Orangenparfait
6 Std. 30 Min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6h 10 min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4h 40 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2u. 15min
Geeiste Zimt-Mousse
5 Std.
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40 min
Sardische Joghurtcreme
9 Std.
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.