Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce

Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce

3.8 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
10 Portionen

Składniki

Geeiste Mousse
  • weiße Schokolade in Stücken
    300 g
  • Butter weich, in Stücken
    120 g
  • Zucker
    150 g
  • Tonkabohne gerieben
    ½ TL
  • Whisky
    50 g
  • Eier getrennt
    6
  • Salz
    1 Prise
Rotweinsauce
  • Rotwein, trocken
    250 g
  • Zuckersirup (z.B. von Grafschafter)
    80 g
  • Speisestärke
    1 geh. TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 414 kcal / 1732 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...