Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Geeiste Mousse
- 300 g weiße Schokolade, in Stücken
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Zucker
- ½ TL Tonkabohne, gerieben
- 50 g Whisky
- 6 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
Rotweinsauce
- 250 g Rotwein, trocken
- 80 g Zuckersirup (z.B. von Grafschafter)
- 1 geh. TL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1732 kJ / 414 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9 godz. 30 min
Crème brûlée
2h 30min
Vitello Tonnato
48 Std.
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.
Gewürz-Entenbrust mit Rote-Bete-Risotto
25 Std.
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4 Std.
Mohn-Holunderblüten-Panna-cotta
4h 50min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30min
Käsefondue (mediterran)
25 Min
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Käsefondue
15min