![Spinatsuppe mit Wildreis Spinatsuppe mit Wildreis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03173633-5215-4735-834D-200ED9CD0A78/Derivates/4F6C84AD-0B15-4604-927C-AD50D0F2BF91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 80 g Wildreismischung
- 500 g Blattspinat, grob zerkleinert
- 1 Zwiebel (ca. 50), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 10 g Zitronensaft
- 300 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20min
Champignoncremesuppe
15p
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30p
Spinat-Kokos-Cremesuppe
35p
Zwiebelsuppe
40p
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
30p
Ingwer-Spinat-Suppe
30p
Chicorée-Kartoffel-Suppe
45p
Radieschensuppe
25p
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35p
Blumenkohlsuppe
40p
Blumenkohl-Cremesuppe
30p