Spinatsuppe mit Wildreis

Spinatsuppe mit Wildreis

3.9 89 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Wildreismischung
    80 g
  • Blattspinat grob zerkleinert
    500 g
  • Zwiebel (ca. 50), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    20 g
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Zitronensaft
    10 g
  • Crème fraîche
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 5 g
Kalorie 1004 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...