Ingwer-Spinat-Suppe
TM5 TM6

Ingwer-Spinat-Suppe

3.4 (40 ocen)

Składniki

  • 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
  • 2 Knoblauchzehen
  • 4 Frühlingszwiebeln, in Stücken
  • 10 g Kokosöl
  • 2 TL Kurkuma
  • 1 Dose Cannellini-Bohnen (400 g), abgetropft
  • 450 g Blattspinat, TK, aufgetaut, abgetropft
  • 200 g Wasser
  • 1 Dose Kokosmilch (400 g)
  • 20 g Zitronensaft
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 4 EL Erdnüsse, geröstet, ungesalzen, zum Toppen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1638 kJ / 392 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy