Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g frisches Lachsfilet, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 2 Schalotten
- 300 g Fenchel, in Stücken, Fenchelgrün, gehackt, für die Dekoration zur Seite legen
- 300 g Möhren, in Stücken
- 100 g Porree, in Ringen
- 400 g Wasser
- 130 g Weißwein
- 30 g Pinienkerne
- 120 g Crème fraîche
- 1 Prise Muskat
- 1 Prise Zucker
- 1 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 906 kJ / 217 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargel-Rucola-Suppe
40 min
Erbsen-Fenchel-Suppe
45min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1h 10min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 min
Fencheleintopf
35 min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25min
Chicorée-Kartoffel-Suppe
45min
Rote-Bete-Rotkohl-Suppe
55 λεπτ.
Süßkartoffel-Fenchel-Creme-Suppe
35 min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 Min
Brokkoli-Apfel-Suppe
30 Min