Dorade mit Zuckerschoten und Kichererbsen

Dorade mit Zuckerschoten und Kichererbsen

3.9 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • glatte Petersilie frisch, abgezupft
    2 Stängel
  • Wasser
    1200 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Zuckerschoten
    400 g
  • Doradenfilets in mundgerechten Stücken
    400 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Schalotten halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    10 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Senf
    ½ TL
  • Mehl
    1 EL
  • Frischkäse
    100 g
  • Kichererbsen, aus der Dose abgetropft
    250 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 539 kcal / 2254 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...