Blutorangenmarmelade mit Kardamom

Blutorangenmarmelade mit Kardamom

4.4 37 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Schraubgläser

Składniki

  • brauner Zucker
    1000 g
  • Kardamomkapseln
    8
  • Blutorangen Bio, mittelgroß (800 g), ganze Früchte, gewaschen
    6
  • Wasser
    1300 g
  • Zitronensaft
    100 g
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Kalorie 1192 kcal / 4988 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 284 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...