![Trauben-Chutney Trauben-Chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5DB94B61-3B18-4400-A718-4BC120FBC3C4/Derivates/FA813478-B4AC-4780-B266-FFDF9C2C9138.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 50 g brauner Zucker
- 15 g Sonnenblumenöl
- 500 g Trauben, rot, kernlos
- 40 g Rotweinessig
- 40 g Sultaninen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Chutney
50min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30min
Ananas-Chutney
35 min
Orangen-Campari-Marmelade
40min
Birnen-Senf
30min
Zwiebelkonfitüre
25 min
Quittenchutney
55 min
Pfirsich-Chutney
40min
Apfel-Cranberry-Chutney
45min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50min
Birnen-Chutney
50min