Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 50 g brauner Zucker
- 15 g Sonnenblumenöl
- 500 g Trauben, rot, kernlos
- 40 g Rotweinessig
- 40 g Sultaninen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnen-Chutney
50min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1h 15min
Birnen-Senf
30min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 Min
Cassis-Senf
48 Std.
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 Min
Quitten-Meerrettich
30min
Cranberry-Chutney mit Roter Bete
1h 15min
Ketchup aus frischen Tomaten
1 godz. 20 min
Quittenchutney
55min
Kürbis-Apfel-Chutney
50min
Kürbis-Aprikosen-Chutney
1 Std.