Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g brauner Zucker
lub 20 g Zucker - 150 g roter Portwein
- 200 g Orangensaft, frisch gepresst
- 500 g Feigen, getrocknet (Softfeigen), in Stücken (2 cm)
- 1 rote Chilischote, getrocknet, klein, zerbröselt
- 50 g Schwarze Johannisbeer-Konfitüre (z.B. von Schwartau)
- 25 g Pinienkerne
- 80 g Balsamico, dunkel
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2161 kJ / 516 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mango-Chutney
1 Std.
Feigensenf
1 Std.
Limoncello
192 godz. 30 min
Cranberry-Rosmarin-Chutney
40 Min
Balsamico-Feigen
40 Min
Feigen-Kirsch-Chutney
45 Min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 Min
Apfel-Cranberry-Chutney
45 Min
Balsamico-Schalotten
19 Std.
Birnen-Chutney
50 Min
Paprika-Tomaten-Chutney
1 Std.
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1 Std.