Urządzenia i Akcesoria
Feigen-Chutney
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
20 g Zuckerbrauner Zucker20 g
-
roter Portwein150 g
-
Orangensaft frisch gepresst200 g
-
Feigen, getrocknet (Softfeigen), in Stücken (2 cm)500 g
-
rote Chilischote, getrocknet klein, zerbröselt1
-
Schwarze Johannisbeer-Konfitüre (z.B. von Schwartau)50 g
-
Pinienkerne25 g
-
Balsamico, dunkel80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
6 g
Kalorie
2161 kJ /
516 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
96 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeerchutney
35 min
Birnen-Chutney
50 min
Aprikosensenf
1 godz.
Pfirsich-Chutney
50 min
Feigensenf
1 godz.
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 min
Trauben-Chutney
25 min
Balsamico-Feigen
40 min
Feigen-Kirsch-Chutney
45 min
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1 godz.
Balsamico-Feigen-Aufstrich
10 min
Tomatensugo
1 godz. 45 min