
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
24 kawałki
Składniki
-
4 jajka
-
800 - 1000 g jagód
-
240 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
-
400 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
kasza manna do posypania blachy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
195.1 kcal /
816.8 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
27.4 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
78.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska