Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
TM6 TM5

Ciasto z jagodami pod bezową kołderką

4.5 (571 ocen)

Składniki

  • 4 jajka
  • 800 - 1000 g jagód
    lub 800 - 1000 g borówek amerykańskich
  • 240 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 1 opakowanie cukru wanilinowego (8 g)
  • 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
  • 400 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kasza manna, do posypania blachy

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
816.8 kJ / 195.1 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
27.4 g
Tłuszcz
8.5 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Błonnik
1.6 g
Sód
78.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy