Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g cukru
- 250 g truskawek, mrożonych
- 100 g jabłek, obranych, mrożonych, pokrojonych na kawałki
-
250
g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
lub 250 g jogurtu naturalnego, schłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 779.7 kJ / 186.4 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 16.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lody miodowo-figowe z kozim serem
13h
Lody arbuzowo-kokosowe
2 Std. 30 Min
Suflet lodowy z malinami
2 Std. 40 Min
Sorbet gruszkowy
12h 30 min
Rajski sorbet owocowy
5 Min
Sorbet pomarańczowy
12 Std.
Sorbet truskawkowo-arbuzowy
5 Std. 25 Min
Lody maślankowe o smaku malinowo-pomarańczowym
5 Min
Sorbet truskawkowy
1u.
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 Min
Lody truskawkowo-jogurtowe
25min
Sorbet z owoców leśnych
1min