Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z truskawkami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
-
500 g truskawek, świeżych bez szypułek, pokrojonych w ćwiartki
-
130 g masła pokrojonego na kawałki
-
230 g biszkoptów lady fingers, pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 20 g)230 g biszkoptów małych, okrągłych, plus dodatkowa ilość do dekoracji (ok. 20 g)
-
50 g wody gorącej, do rozpuszczenia żelatyny
-
20 g żelatyny w proszku
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
400 g jogurtu naturalnego
-
70 g cukru
-
4 opakowania cukru wanilinowego30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
106.4 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1282.5 kJ /
306.5 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik na zimno z galaretką i owocami
4 godz. 30 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Torcik z bezą i truskawkami
2 godz.
Ciasto z truskawkami i bitą śmietaną
2 godz. 20 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 godz. 30 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
6 godz. 30 min
Malinowy cobbler
1 godz. 15 min
Sernik jogurtowy
8 godz.
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min