
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g cukru
- 500 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych
-
10 - 30
g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
lub 10 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 1 białko, schłodzone
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji (ok. 100 g)
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 442.2 kJ / 105.7 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 6.3 mg
Alternatywne przepisy
Lody owocowe
5 min
Mus z białej czekolady
1 godz.
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Truskawki w mlecznej masie i czekoladzie
1 godz. 50 min
Szybki sorbet owocowy
5 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Zabajone
15 min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Ciepłe lody
40 min
Flan karmelowy
3 godz.
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 godz. 15 min