Urządzenia i Akcesoria
Babka limonkowa z twarogiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Babka limonkowa z twarogiem
-
200 g masła miękkiego
-
320 g mąki pszennej tortowej
-
1 limonka ekologiczna
-
220 g cukru
-
5 jajek
-
250 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
2 - 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Lukier
-
1 limonka ekologiczna
-
150 g cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9.3 g
Kalorie
1717.5 kJ /
410.2 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka z likierem jajecznym
1 Std. 20 Min
Sernik na biszkoptowym spodzie
2 Std. 50 Min
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 Std.
Ciasto makowe z jabłkami
3 Std. 5 Min
Sernik makowy z jabłkami
7 Std. 40 Min
Ciasto ananasowe
55 Min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 Std. 10 Min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 Std. 10 Min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 Std.
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 Std. 10 Min
Kokosanka z owocami
1 Std. 20 Min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 Std. 50 Min