Urządzenia i Akcesoria
Babka limonkowa z twarogiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Babka limonkowa z twarogiem
-
200 g masła miękkiego
-
320 g mąki pszennej tortowej
-
1 limonka ekologiczna
-
220 g cukru
-
5 jajek
-
250 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
2 - 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Lukier
-
1 limonka ekologiczna
-
150 g cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
9.3 g
Kalorie
1717.5 kJ /
410.2 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYJĄTKOWE BABKI!
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Sernik kokosowy z sosem karmelowym
3 godz. 30 min
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Czekoladowy sernik japoński
3 godz. 30 min
Babka majonezowa
2 godz.
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4 godz. 30 min
Sernik straciatella z malinami (Charlotte Russe)
3 godz.
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 godz. 45 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min