Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mleka
- 50 g oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 350 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- woda, do zwilżenia dłoni
-
mak, do posypania bułeczek
lub ziarna sezamu, białego, do posypania bułeczek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 790.5 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenny
1h 30min
Słodkie weneckie bułki maślane
2h
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2h 30 min
Pizzowe muffiny
1hod. 50min
Chleb pszenny tostowy
3h
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1h 30min
Kanapki z pastą jajeczną
10 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Chlebek piwny
1h 20min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2h